Ny SBi-anvisning giver GVK medvind

Nyheder

Ny SBi-anvisning giver GVK medvind

Når der kommer vand på gulv og vægge, er der stor risiko for fugt- og rådskader, hvis ikke byggeriet holder helt tæt. Det kan bygherrer faktisk sikre sig imod ved at vælge gulventreprenører, som er tilknyttet Gulvbranchens Vådrumskontrol (GVK).

Gør de det, får de en håndværker, der er specialuddannet i vådrumsarbejde og er med i en certificeringsordning.

Problemet er bare, at nok er bygherrer gode til at kræve i udbudsmateriale, at gulventreprenører skal være med i kvalitetssikringsordningen. Men når det kommer til stykket, er de ikke flinke til at følge de krav, de selv har stillet op i udbudsmaterialet, og i stedet vælger de så en ikke-certificeret gulvlægger.

Som noget nyt har SBi i en ny anvisning strammet reglerne for de entreprenører, der udfører vådrum, bl.a. med krav om at arbejdet underlægges ekstern, uvildig kvalitetskontrol, og det har givet GVK medvind.

Både gulventreprenører, bygherrer og forbrugerne har fået øjnene op for, at vådrumsentrepriser er risikobehæftede, og at det derfor er det eneste rigtige at vælge et GVK-medlem med specialuddannede og certificerede medarbejdere til at udføre vådrumsarbejde…….

Denne artikel er med uddrag af www.bygge-anlaegsavisen.dk – og kan læses til fulde ved at trykke her…

Har du brug for hjælp?

Tag fat i din lokale fagmand

Et stort produktudvalg er ikke nok til at komme i mål med store projekter. Du har brug for en lokal fagmand med stor ekspertise for at få den rigtige løsning til dit projekt.