Når trægulvet også skal være funktionelt.

Nyheder

Tendens: Når trægulvet også skal være funktionelt. 9 ud af 10 vælger et designgulv

Teknologien har ændret sig så dramatisk, at selv en professionel kan have svært ved at se forskel på et ægte trægulv og de langt mere praktiske ’designgulve’, der ligner ægte træ. Derfor vælger mange kunder hos Hammelsvang Erhvervsgulve i dag en af de nye, funktionelle gulvtyper, når der bygges nyt eller renoveres. Men også boligforeninger har fået øjnene op for store besparelser ved at vælge et mere robust og rengøringsvenligt gulv.

”Salget stiger hver eneste dag. Det er en rimelig voldsom udvikling, vi ser.” Sådan beskriver direktør Mogens Hammelsvang den hverdag, der udspiller sig rundt om i landet. 9 ud af 10 gulve, butikken sælger, er i dag de såkaldte ’designgulve’. Det er gulve, der til forveksling ligner ægte træ, men er meget nemmere at vedligeholde, mere robuste og i nogle tilfælde også forbedrer akustikken. Et nyt og moderne kliksystem gør dem desuden virkelig nemme at lægge.
For bare fem år siden var situationen omvendt, men den teknologiske udvikling inden for gulve har ændret sig markant på få år.
”Tidligere kunne man godt se, at det ikke var et ægte trægulv – det lignede nogle gange decideret plastik. Men i dag kan du præge overfladen, føle årerne og knasterne og i det hele taget lave designgulvene så naturtro, at selv professionelle har svært ved at se og ikke mindst mærke forskel,” fortæller Mogens Hammelsvang. 

Økonomisk gevinst for boligforeninger

Flere og flere boligforeninger har det seneste år fået øjnene op for den økonomiske gevinst, der ligger i at vælge et moderne ’trægulv’.
”Boligforeninger er generelt set meget konservative og vælger ofte de samme løsninger år efter år. Og vi er klar over, at der er en del fordomme om ’kunstige gulve’, vi skal over. Men med de nye muligheder kan vi se, at boligforeningerne i dag oftere og oftere vælger de nye og mere praktiske gulve, fordi kvaliteten er så høj, og der er mange penge at spare,” siger Mogens Hammelsvang og henviser til, at foreningen blandt andet ikke skal slibe gulve ved fraflytning og dermed kan spare både håndværker og flere uger med en tom lejlighed. 

Har du brug for hjælp?

Vi er altid til at komme i kontakt med

Du kan vælge at ringe til os allerede nu 86 28 13 44 – du kan også finde kontaktoplysninger på alle vores medarbejdere via linket nedenfor og sende en mail til en af os, så vil vi kontakte dig hurtigst muligt