Nu skal gardinerne vises frem.

Nyheder

Nu skal gardinerne vises frem.

tofgardiner har haft ry for at være gammeldags, men i dag er især mørke, tunge gardiner i høj grad på vej tilbage. Hos Hammelsvang Erhvervsgulve ved Garant Århus Syd, oplever man endda, at flere og flere vælger at få såkaldte dobbeltgardiner – med hver sin funktion.

Gardiner er de seneste år gået fra at være et nødvendigt onde til i dag at være et decideret statement i boligen. En måde at understrege din stil og underbygge et farvevalg i resten af hjemmet på. Tendensen føres nu et skridt videre, idet de såkaldte dobbeltgardiner med et lyst, transparent undergardin og et tykkere gardin uden udenpå vinder frem. ”Vi ser det især rigtig meget som gulv til loft-gardiner i nybyggede villaer. Her er ofte mange hårde overflader som gipslofter og store glasvinduer. Derfor er der brug for de store, fyldige gardiner som en sags ’bølget væg’ til at give liv og stemning til de mange lige linjer,” fortæller Jesper Rathcke fra Garant Århus Syd, og tilføjer, at tekstilerne samtidig forbedrer akustikken. 

Oprør mod minimalismen:

Traditionelt bruger man det tynde gardin i dagtimerne til at skærme mod de hårde stråler uden at slukke helt for lyset, mens det tunge trækkes for om aftenen for at skabe hygge. Camilla Høeg er boligstylist i det kreative styling-bureau Høeg+Møller, der løser opgaver for både magasiner og private. Ifølge hende er den fornyede interesse for gardiner en modreaktion på den meget minimalistiske indretning, der har domineret de seneste 10 år. ”Tidligere var gardiner noget, man ikke skulle se. Nu bruger vi dem til at understrege en stemning, og derfor er gardinet på linje med gulvtæpper og plaiden i sofaen blevet ligeså vigtigt for at kunne skabe en indbydende indretning. Nogle sætter endda fuld skrue på dobbeltgardinerne, så både yder- og undergardin har to markante farver, der komplementerer hinanden,” siger boligstylisten og tilføjer dermed endnu en måde at bruge dobbeltgardinerne på. Men hvad med praktikken, for de færreste af os har jo plads til et ekstra sæt gardiner på stangen? Her fortæller Jesper Rathcke fra Hammelsvang, at det ofte kræver en særlig dobbeltskinne, men mange vælger også et plisségardin monteret i vinduesrammen som undergardin og et klassisk stofgardin som kulørt hyggespreder. 

Har du brug for hjælp?

Tag fat i din lokale fagmand

Et stort produktudvalg er ikke nok til at komme i mål med store projekter. Du har brug for en lokal fagmand med stor ekspertise for at få den rigtige løsning til dit projekt.