Tre gode grunde til at vælge store fliser til badet

Nyheder

Tre gode grunde til at vælge store fliser til badet

Store fliser er blevet danskernes foretrukne valg til badeværelset. De ser ikke kun godt ud – der følger også en række praktiske fordele med valget.

Små badeværelsesfliser er både krævende at sætte op, holde ved lige og gøre rent. Det får flere og flere til at skifte de små fliser ud med nogle langt større af slagsen. Hammelsvang Erhvervsgulve og Garant Århus Syd har mange års erfaring med at forhandle fliser. Her har man de seneste par år oplevet øget efterspørgsel på store fliser til badeværelset.

”Rigtig mange har fået øjnene op for, hvor svært det er at vedligeholde et badeværelse med utallige fuger, som jo er den naturlige konsekvens af små fliser. Men mange kender faktisk ikke til fordelen ved de store fliser, før de kommer ind i butikken og ser både den visuelle effekt og hører om fordele og ulemper,” siger Henrik Bendtsen, butikschef hos ved Garant Århus Syd.

Ifølge Henrik Bendtsen er der især tre gode grunde til at vælge store fliser til badeværelset frem for mange små: 

1. Større rumfornemmelse

Rigtig mange ønsker, at badeværelset skal tage sig større ud og vælger derfor lyse farver. Men hvis de lyse farver er omkranset af hundredvis af grå fuger, kan de få rummet til at syne småt. Med store fliser kan du derimod få et lille rum til at virke større, fordi ubrudte overflader i små rum får vægge til at virke både længere og højere. Hvis du tilmed vælger store fliser i lysere nuancer på væggene, vil rummet også visuelt se større ud. 

2. Store flader er lettere at rengøre

Vælger du at skære ned på antallet af fliser og på tykkelsen af fugerne imellem dem, vil du få et rum, der er markant lettere at gøre rent. Derfor laves mange badeværelser i nybyggerier på netop denne måde. Vælger du ovenikøbet de stigende mere populære epoxyfuger, skal du bruge markant mindre tid på vedligeholdelse, da denne type fugemasse er kalk- og smudsafvisende. 

3. Skab harmoni med store gulvfliser

De fleste vælger forskellige flisetyper til henholdsvis væg og gulv. Her er det en rigtig god idé at vælge gulvfliser, der som minimum er samme størrelse, men gerne et nummer større end vægfliserne. Det skaber den bedste harmoni i rummet. Har du valgt en løsning med kæmpefliser, der går fra gulv til loft, er du dog undtaget. Her ’snyder’ du nemlig øjet med de store fliser, der skaber indtryk af, at hele rummet er lavet i eksempelvis beton. Du kan derfor nemt vælge lidt mindre fliser til gulvet og stadig bevare den harmoniske følelse i rummet. 

Har du brug for hjælp?

Tag fat i din lokale fagmand

Et stort produktudvalg er ikke nok til at komme i mål med store projekter. Du har brug for en lokal fagmand med stor ekspertise for at få den rigtige løsning til dit projekt.