Miljømærkede Tæpper

Nyheder

Miljømærkede Tæpper
Bedre indeklima med miljømærkede tæpper:

Bedre indeklima med miljømærkede tæpper Væg til væg-tæppet er igen populære i de danske hjem, og i dag er variationerne og mulighederne enorme.

Hos Garant Århus Syd ved Hammelsvang Erhvervsgulve i Hasselager kan man også få miljømærkede tæpper, der sikrer en behagelig atmosfære og et bedre indeklima.

Keder du dig allerede ved tanken om et væg til væg-tæppe? Det behøver du ikke, for gulvtæpper er meget mere end nålefilt og traditionelle, grå tæpper.

I dag findes de i et utal af strukturer, farver og prisklasser, og hos Hammelsvangs Erhvervsgulve kan man få alt fra kompakte, fladvævede tæpper til bløde, langhårede kvaliteter. Her kan man også få gode råd og vejledning fra en fagmand, så man er sikker på at få et tæppe, som passer til formålet. Har man husdyr eller små børn, skal man for eksempel være opmærksom på, at tæppet skal være slidstærkt og rengøringsvenligt, og så skal det være blødt og behageligt at gå og sidde på.

I nogle rum, hvor man ikke går så meget, kan det visuelle indtryk til gengæld være altafgørende. Her er mulighederne mange. Man kan vælge tæpper som skaber en rolig og neutral baggrund for de møbler og gardiner, som er i rummet.

Eller man kan vælge at lade tæppet udgøre det dekorative element i rummet. Det kan for eksempel gøres med farvede tæppefliser, som man kan skifte ud, hvis man bliver træt af dem. På den måde kan gulvtæppet blive et vigtigt designmæssigt element i huset eller lejligheden. – Der er fordele ved hvert enkelt tæppe alt afhængig af, hvor det skal ligge. Fælles for de fleste tæpper er dog, at de er rare at gå på, afhjælper fodkulde og skaber hygge i rummet. Og så kan de dæmpe rumklangen og forbedre akustikken. 

Rigtigt tæppe – bedre indeklima:

Det er vigtigt at få et tæppe i den rigtige farve, stil og funktion, men det vigtigste er familiens sundhed og trivsel. Her spiller tæppets evne til at isolere, støjdæmpe og hygge naturligvis ind, men det er også en god idé at vælge et tæppe, som er indeklimamærket.

Hvis nogen i familien har problemer med allergi, bør man stille særlige krav om let og effektiv rengøring. – I disse tilfælde er det en god idé at vælge et tætvævet tæppe, som er konstrueret med små, tætte løkker. Det er nemlig ekstra let at støvsuge og renholde, men under alle omstændigheder står vi som fagfolk klar med råd og vejledning. 

Se efter Indeklima-mærket, når du køber gulvtæppe:

  • Indeklima-mærket stiller krav til produktet og omfatter, hvordan produkterne påvirker luftkvaliteten i hjemmet.
  • Et indeklima-mærket produkt har gennemgået en omfattende prøvning og har dokumentation for afgivelsen af kemiske stoffer til luften.
  • Der er en øvre grænse for, hvor stor afgasningen må være, ligesom produkterne ikke må afgive kræftfremkaldende stoffer
  • Yderligere oplysninger om Dansk Indeklima Mærkning kan fås hos: www.teknologisk.dk/dim
Har du brug for hjælp?

Tag fat i din lokale fagmand

Et stort produktudvalg er ikke nok til at komme i mål med store projekter. Du har brug for en lokal fagmand med stor ekspertise for at få den rigtige løsning til dit projekt.